Anne

Olen Anne Nyman, nokialainen myyjä ja luottamusmies, Vasemmistoliiton jäsen.

Olen toista kautta Nokian kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa, ja ensimmäistä kautta Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustossa ja henkilöstöjaostossa. Lisäksi olen ammattiliittoni Pamin valtuustossa (ent. edustajisto) viidettä kautta. Viimeksi sain Pamin vaaleissa eniten ääniä Pirkanmaalla, mikä kertoo, että työntekijät luottavat minun ajavan asiaansa. Luottamusmiehenä olen toiminut vuodesta 2000.

Olen syntynyt Tampereella, asunut teini-ikäni Kokkolassa, ja sitten palasin takaisin Pirkanmaalle, rakkaisiin, kotoisiin maisemiin.

Luottamusmiehenä ja ay-aktiivina olen siis toiminut pitkään, mutten ollut aiemmin millään lailla kiinnostunut politiikasta. Sitten tuli Sipilän hallitus, joka leikkasi yhä uudelleen pienituloisimmilta, kyykytti duunareita, ja yritti laittaa ay-liikkeen polvilleen. Uutisten lukeminen joka päivä oli kuin painajaista; ajattelin, että eihän tämä voi olla tottakaan! Silloin kaupantäti suuttui Sipilän hallitukselle, joka kuritti pienituloisia, ja aktivoiduin poliittisesti. Olin silloisen hallituksen vastaisilla marsseilla, koska oli pakko näyttää, ettei tämmöinen meno käy. Halusin tehdä vielä jonkin isomman vastaliikkeen protestiksi, ja liityin Vasemmistoliittoon.

Harrastuksistani: luen tosi paljon, olen kirjastojen suurkuluttaja. Itsekin kirjoitan – nykyään lähinnä runoja ja kolumneja – ja välillä olen vakuuttunut, että sisälläni on kirja odottamassa kirjoittamistaan. Musiikki on minulle tärkeää; tykkään käydä konserteissa ja keikoilla ja ostan periaatteestakin suosikkieni äänitteet, en vain kuuntele Spotifystä.
Kasvatan kaikenlaista pikku rivaripihassa: chilit ja tomaatit laitan itämään joka kevät. Maissista ja viidakkokurkustakin olen joskus saanut satoa! 
Lemmikkejä ei ole tällä hetkellä. Elämän varrella minulla on ollut monta eläintensuojeluyhdistyksistä saatua kissaa. Viimeinen eli melkein 20-vuotiaaksi, ennen kuin jouduin siitä luopumaan.
Pidän kovasti myös matkustamisesta, mutta siihen ei nyt ole ollut mahdollisuuksia.

Olen pienituloisten ja duunarien puolella. Ajan asioita rohkeasti ja tarmokkaasti eteenpäin. Kerron asiat selkeästi ja ymmärrettävästi, enkä arastele enkä kumartele ketään. Astun rohkeasti julkisuuteenkin, jos asia sitä vaatii.

Kaupan liittohan heitti jo ennen eduskuntavaaleja 2023 seuraavalle hallitukselle toiveen, että sunnuntailisä poistetaan laista, mikä tietysti koskisi kaikkia aloja, ei vain kauppaa. Tätä ei pidä sallia, ja tulen taistelemaan vastaan. Sunnuntailisän poisto satuttaisi eniten pienituloisia. Matalapalkka-alan työntekijät ja duunarithan juuri tekevät töitä sunnuntaisin! Haluan vaikuttaa myös siihen, että säädetään laki alipalkkauksen kriminalisoinnista ja ammattiliittojen kanneoikeudesta.

Jos pitäisi yhdellä lauseella kertoa, kuka olen, niin pienituloisten tinkimätön puolustaja.


sähköposti: anne.nyman(at)annenyman.fi
Anne Facebookissa
Anne Instagramissa

Kuva: Studio Luova, Tampere

kuva: Studio Luova